Reception Area Refurbishment

Scope

Conversion of vacated corporate headquarters foyer into a reception area suitable for multi occupancy business tenants.

The brief

Create a welcoming reception with a clean, contemporary, look and feel.

The area was stripped back to bare walls with the previous occupants branding removed. The Durabilis team then installed a new bespoke designed and built reception desk and security pod complete with Covid-19 compliant removable screens, new decoration, and furniture.

The area was completed with a stunning living wall moss landscape and branding.

Posted in Case Studies | Comments Off on Reception Area Refurbishment

Repurpose of Space

Scope:

As a result of the Nteractive business expanding, more office space was required. The ground floor that was previously occupied by a tenant became available. With the acquisition of the additional floor, Nteractive instructed Durabilis to repurpose the space to create a suite of meeting rooms, collaboration spaces, and upholstered phone booths.

The full works consisted of, stripping out the existing area ready to receive new ceilings, sound proofed glass fronted meeting rooms, and two fully upholstered sound damped phone booths. The relocation of services within the space allowed for the addition of a kitchen.

To complete the new look, a contemporary glass entry door was installed within the lobby, new flooring laid throughout, and the communal areas receiving a new paint scheme,

DBL:

This project gave the Durabilis team new and exciting challenges working with new materials to create a crisp modern look.

Posted in Case Studies | Comments Off on Repurpose of Space

IT Test & Development Room Refurbishment

Client: John Lewis Partnership
Location: Jubilee House, Bracknell
Project size: Medium
Time Scale: Six Weeks
Delivered: January 2018

Scope

Convert a former print store into an IT Test and Development centre to house a large retail enterprise IT test environment.

Removal of a fire shutter and brick up the former opening. Create new rooms within the space and create new door openings within the existing walls. Decoration to the new rooms and installation of vinyl floor. Installation of power, data and LED lighting.

Relocation and installation of Test and Development infrastructure from various locations into the new rooms creating a single consolidated Testing environment.

Durabilis Comments

A diverse project, involving a range of trades needing careful project management to ensure a smooth coexistence of the different trades to deliver within the timescales. The project also required close collaboration with the client’s IT teams to ensure the careful and precise relocation of the existing test and development equipment by the Durabilis team into the new location.

 

Posted in Case Studies | Comments Off on IT Test & Development Room Refurbishment

IT Operations Centre Conversion

Client: John Lewis Partnership
Location: Jubilee House, Bracknell
Project size: Medium
Time Scale: Four weeks
Delivered: March 2018

Scope

Transformation of a large room formerly housing computing infrastructure into an office space with secure access.

The project involved demolition to sections of the ceiling, walls and doorways. Installation of new doors, solid glazed partitions and suspended ceiling.

The office area was then carpeted, new office furniture installed along with video conferencing and large format display information screens.

Durabilis Comments

An opportunity for our Commercial refurbishment team to deliver a crisp new working space in partnership with our sister company Duratech for the Audio Visual installation, all delivered in a busy working building without disruption.

 

Posted in Case Studies | Comments Off on IT Operations Centre Conversion

Office Dilapidations

Client: Innovise
Location: High Street, Slough
Project size: Medium
Time Scale: Two weeks
Delivered: October 2018

Scope: Following the vacation of the client from the office, the space had to be returned back to the landlord as a bare shell.

Durabilis were instructed as follows:

  • Remove all additional electrics and plumbing added by the Client.
  • Remove air conditioning units along with condensing units and all pipework.
  • Remove air handling unit.
  • Make good original fan coil air conditioning system.
  • Dismantle 5 No. Glass fronted meeting rooms and remove from site.
  • Remove any dividing fire walls.
  • Remove all window blinds
  • Repair ceiling and walls where offices have been removed.
  • Remove server cabinets along with all wiring.
  • Dismantle Comms room and remove from site.
  • Move floor boxes to facilitate open plan office set up.
  • Make good flooring with existing carpet tiles.
  • Paint walls and all door frames and skirting boards.
  • Thoroughly clean

DBL comments: During a very busy year for Durabilis we answered the call from Innovise who were vacating their existing office at the end of their lease. The office had to be returned to a bare shell in order to hand back to the landlord. Innovise had to achieve this within very short timescales and so instructed Durabilis to carry out the dilapidation work, we were able to oblige leaving a very happy customer.

Bernie Oates, Innovise Project Manager. “A job well done in a very short space of time”.

Before:
Before:
After:

Posted in Case Studies | Comments Off on Office Dilapidations

Kings Park House, Office Fit-out

Client: Cortex
Location: Kings Park House, Southampton
Project size: Medium
Time Scale: 5 Weeks
Delivered: May 2017

The Client:
Cortex are world leaders in the Intelligent Automation Software market.
They had out grown their existing office and needed space to expand.

The Remit:
Produce a space that incorporates an open plan office for 36 users, three meeting rooms of varying sizes, a comms room and a breakout space with fully fitted kitchen.

The Space:
3rd floor, Kings Park House.

Details:
Construct insulated stud partition walls to create:
Two large and one small meeting rooms.
One comms room for the data cabinet.
One dividing wall between the kitchen area and open plan office.
Construct glass walls:
To divide the breakout area and open plan office.
To separate the sales area from the rest of the office.
Insulate above all meeting rooms and along wall lines.
Install two floor boxes under each bank of desks and one in each meeting room.
Install all power and data cables to the floor boxes and to high level points for screens.
Decorate all new walls including feature coloured walls in the meeting rooms.

Lay wood effect vinyl to the kitchen area and carpet tiles to all other floors.
Install a fully integrated kitchen with breakfast bar.

Install venetian blinds to all windows.
Splash Displays supplied and installed manifestations and graphics to the client’s design.

Posted in Case Studies | Comments Off on Kings Park House, Office Fit-out

5th Floor PDR Refurbishment

Client: John Lewis
Location: London, Victoria HQ
Project size: Medium
Time Scale: 3 weekends (out of hours works)
Delivered: January 2014

Scope: Refurbishment of the clients dining room in central London, programmed in 3 phases for consecutive weekends:

Phase 1 carpeting, Phase 2 ceilings and Phase 3 furniture and joinery installation.
Decorations to the area were carried out on evenings throughout the programme.

The dining room was reinstated after each weekend phase to ensure continued functionality for Monday to Friday operations throughout.

In addition to the installation works, DBL supplied all associated product including all dining room furniture and bespoke joinery for an integrated TV wall and booth seating area.

DBL comments: this is a typical example of a commercial refurbishment where we offer our clients a one stop shop solution, working around our clients business needs to minimise any disruption and maintain trading throughout our programme.

Posted in Case Studies | Comments Off on 5th Floor PDR Refurbishment

Jubilee House Refresh

Client: Waitrose
Location: Bracknell Head Office
Project size: Medium to Large
Time Scale: 6 weeks (out of hours works)
Delivered: December 2014 - January 2015

Scope: To undertake a total redecoration of Jubilee House, over three floors and remove and re carpet over 3,000 square metres in a live office environment, supply and install new canteen furniture, glass manifestation and coffee point alterations including plumbing, electrical works and bespoke joinery. The project was undertaken over 6 consecutive weeks and evenings.

DBL comments: this project was always going to be demanding, recarpeting underneath in excess of 400 desks in a live office environment without any client disruption. The success of this project is a testament to our team and their hard work in terms of precise project management and delivery. Both our client and us were extremely satisfied with the outcome of this challenging project.

Posted in Case Studies | Comments Off on Jubilee House Refresh

Food for Thought Canteen

Client: Waitrose
Location: Bracknell Head Office
Project size: Medium
Time Scale: 4 weeks (out of hours works)
Delivered: January 2015

Scope: To refurbish the existing area by removing an existing store room in one corner to make the area much larger, remove existing stud partitions and re install to increase the size of the wash up area.  Supply and install new carpet tiles, vinyl and Amitco floor throughout, suspended ceiling alterations, decorations to the whole space, install white Rockwall cladding, new pendant lighting and electrical amendments, manufacture and install bespoke joinery items and plumbing alterations.

DBL comments: the team are very happy with the final look of this project. The refresh has given the space a new contemporary feel and the newly installed coffee station really sets the space off.

Posted in Case Studies | Comments Off on Food for Thought Canteen